Mundobasket 2023

Mundobasket 2023 – Bogdanović imenovan novim kapitenom Srbije

Svetislav Pešić, selektor srpske košarkaške reprezentacije, postavio je Bogdana Bogdanovića na položaj novog kapitena „Orlova“ uoči Svetskog prvenstva koje će biti održano u Japanu, Filipinima i Indoneziji. Ova vest je javnosti saopštena tokom najave medijskog događaja u ponedeljak, planiranog za početak priprema za prvenstvo. U najavi se navodi da će se novinarima, pored Pešića, obratiti i lider Košarkaškog saveza Srbije, kao i Bogdanović, čije je ime sada povezano sa titulom „kapiten“.

bogdan-bogdanovic-srbija
Izvor: mondo.rs

Bogdanović će preuzeti ulogu kapitena od Vladimira Lučića, koji zbog povrede neće moći da se takmiči za reprezentaciju ove sezone. Lučić je prošle godine trebao da deli ovu dužnost sa Nemanjom Bjelicom, koji je zbog povrede propustio Evrobasket.

Bogdanović je do sada, sa reprezentacijom, tri puta osvojio srebrnu medalju – na Mundobasketu 2014, Olimpijadi u Riju 2016. i Evrobasketu 2017.

Svetsko prvenstvo će trajati od 25. avgusta do 10. septembra. Srbija će se takmičiti u grupi B u Manili, zajedno sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom. Ovde možete pogledati ko čini i ostale grupe na predstojećem Mundobasketu.

Pročitaj Još

Mundobasket: Srbija – Litvanija za polufinale Svetskog prvenstva u košarci

Miljan Radovanović

FIBA Svetsko Prvenstvo u košarci 2023: Analiza grupe A, sastavi i raspored

Radulović J.

Svetislav Pešić objavio širi spisak igrača za Mundobasket – Srbija bez Jokića, Kalinića i Micića

M Stefan

Jokić neće igrati za reprezentaciju – Srbija ostala bez MVP-a NBA lige

M Stefan

Grčka objavila širi spisak za Mundobasket – Većina zvučnih imena su tu

M Stefan

Stef Kari misli da će Amerika osvojiti Svetsko prvenstvo u košarci

Miljan Radovanović