NBA

Letnja liga – NBA eksperimentiše sa novim pravilima protiv simuliranja

U NBA letnjoj ligi u Americi, trenutno se eksperimentiše s nekoliko noviteta. Dve značajne promene odnose se na kažnjavanje simuliranja faula (flopinga) i pravo trenera da izazovu odluke sudija (čelendž).

Floping, koji predstavlja bitan aspekt današnje košarke, zahteva od sudija da izriču sankcije. NBA sada testira pravilo prema kojem bi se ova sankcija promenila.

 

Umesto tehničke greške, floping bi rezultirao jednim slobodnim bacanjem za protivnički tim, koji bi takođe dobio posed lopte. Igrač koji je simulirao faul dobio bi tehničku grešku, ali to ne bi vodilo njegovom isključenju sa utakmice.

Najveći novitet je verovatno to što sudije više neće morati prekidati igru da bi dosudile simuliranje faula, već će moći da sačekaju prvi sledeći prekid kako bi doneli takvu odluku. Što se tiče čelendža, promena bi bila u tome da tim koji uspešno iskoristi svoj čelendž dobije dodatni. NBA takođe razmatra moguće promene u pravilima koja se odnose na tajm-autove i čelendže.

Letnja liga je za sada bila uzbudljiva i do sada je za domaće fanove NBA lige donelo nove razloge za radost  zbog sjajnog nastupa Nikole Jovića. Pogledajte u kom NBA timu će završiti naš reprezentativac Vasilije Micić od naredne sezone.

Pročitaj Još

Seltiksi produžili Braunu ugovor – Džejlen će nastaviti u Bostonu za najveći ugovor u istoriji lige

M Stefan

MVP Evrolige zvanično u Sakramentu – Finansijski detalji ugovora i dalje nisu saopšteni

M Stefan

Petrušev sa dvocifrenim učinkom u Letnjoj ligi – Nešto bleđe Jovićevo izdanje

M Stefan

Letnja Liga: Stabilna partija Tristana Vukčevića, Vembanjama sa dabl-dablom

M Stefan

Zvanično je – Vasa Micić će igrati u Oklahoma Siti Tander-u

M Stefan

Dve decenije od najvećeg NBA drafta – Noć kada su Miličić i Lebron bili najveći

M Stefan