Mundobasket 2023

Jokić neće igrati za reprezentaciju – Srbija ostala bez MVP-a NBA lige

Nikola Jokić, ključna figura Denver Nagetsa, neće se pojaviti na terenu za Srbiju na predstojećem Mundobasketu. Izvori bliski sportskom portalu Mozzart sport sugerišu da je bio prostor za diskusiju o tome da Jokić uzme produženi odmor u saglasnosti sa selektorom Pešićem. Naš kapiten Bogdan Bogdanović dao je sve od sebe da utiče na odluku srpskog centra, ali nije bilo izmena.

nikola-jokic-Srbija
Izvor: sputnikportal.rs

„Lučič je otišao na operaciju, Kalinić je rekao da mentalno i fizički nije spreman. I on je imao određenih telesnih problema, Mitrovića smo želeli da stavimo na spisak, i on je zamolio da ga ovog leta oslobodimo. Želeo bi da sanira sve povrede i da se pripremi za sledeću sezonu. Kad je u pitanju Micić, drugo smo razgovarali i zamolio je da ove godine preskoči. Imao je tešku sezonu sa puno povreda. Poptisao je novi ugovor, morao je da ostane tamo tri nedelje na treninzima. Obnovio je povredu ramena, nalazi se pod terapijama. Njegovo stanje fizičko nije dobro.“ Istakao je Pešić i da je Jaramaz pod znakom pitanja kao i da Stefan Jović ima određenih zdravstvenih i privatnih problema u porodici, te da Aleksej Pokuševski još nije dobio dozvolu Oklahome da nastupa za reprezentaciju.

Mundobasket će se održavati od 25. avgusta do 10. septembra, a direktna i ekskluzivna izveštavanja obezbeđena su na Sport klubu.

Srbija se nalazi u istoj grupi sa Portorikom, Kinom i Južnim Sudanom na predstojećem takmičenju.

Pročitaj Još

Mundobasket: Srbija – Litvanija za polufinale Svetskog prvenstva u košarci

Miljan Radovanović

FIBA Svetsko Prvenstvo u košarci 2023: Analiza grupe A, sastavi i raspored

Radulović J.

Svetislav Pešić objavio širi spisak igrača za Mundobasket – Srbija bez Jokića, Kalinića i Micića

M Stefan

Mundobasket 2023 – Bogdanović imenovan novim kapitenom Srbije

M Stefan

Grčka objavila širi spisak za Mundobasket – Većina zvučnih imena su tu

M Stefan

Stef Kari misli da će Amerika osvojiti Svetsko prvenstvo u košarci

Miljan Radovanović