NBA

Srbija dobija novog stručnjaka u NBA – I to na klupi bivšeg šampiona

Prema izvorima bliskim Adrijanu Vojnarovskom, čini se da će Darko Rajaković uskoro preuzeti trenerske uzde Toronto Reptorsa.

Razgovori između Rajakovića i kluba nalaze se na samom pragu finalizacije. Ako sve prođe kako se očekuje, Rajaković će se naći u jedinstvenoj poziciji kao drugi srpski stručnjak koji će preuzeti glavnu trenersku ulogu u nekom od NBA timova, posle Igora Kokoškova i njegovog angažmana u Finiks Sansima. 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adrian Wojnarowski (@wojespn)

Trenutno, Rajaković obavlja dužnosti asistenta u ekipi Memfis Grizlisa, a prethodno je stekao iskustvo u Oklahoma Siti Tanderu od 2014. do 2019. i Finiks Sansima od 2019. do 2020., oba puta u ulozi pomoćnog trenera. U Memfisu je od 2020. godine.

Rajaković je stasao kao trener kroz rad s mlađim selekcijama čačanskog Borca, a potom i Crvene Zvezde, gde je proveo osam godina do 2007. Njegov prvi inostrani angažman bio je u četvrtoj španskoj ligi, u klubu Espacio Torrelodones. Od 2012. godine boravi u SAD, gde je prvo bio deo stručnog štaba razvojnog tima Tulse, pre nego što je 2014. godine prešao u Oklahoma Siti Tander.

darko-rajaković-u-memfisu
Izvor: nbacoaches.com

Ovo je još jedna sjajna vest za srpsku košarku nakon sinoćnog uspeha Denver Nagetsa i Jokića, a čini se da će Srbija imati svog predstavnika i ulozi glavnog trenera jakog NBA tima od naredne sezone.

Pročitaj Još

Seltiksi produžili Braunu ugovor – Džejlen će nastaviti u Bostonu za najveći ugovor u istoriji lige

M Stefan

MVP Evrolige zvanično u Sakramentu – Finansijski detalji ugovora i dalje nisu saopšteni

M Stefan

Petrušev sa dvocifrenim učinkom u Letnjoj ligi – Nešto bleđe Jovićevo izdanje

M Stefan

Letnja Liga: Stabilna partija Tristana Vukčevića, Vembanjama sa dabl-dablom

M Stefan

Letnja liga – NBA eksperimentiše sa novim pravilima protiv simuliranja

M Stefan

Zvanično je – Vasa Micić će igrati u Oklahoma Siti Tander-u

M Stefan