Uncategorized

Ministarstvo sporta Republike Srbije dodelilo stipendije sportistima za 2023.

Država Srbija, Ministarstvo Sporta i predsednik Aleksandar Vučić preduzimaju korake da bi olakšali put ka sportskim uspesima mladim talentovanim sportistima, ali i onima koji su već postigli određene rezultate.

Svečano potpisivanje ugovora između Ministarstva i sportista održano je u Palati Srbija čiji je domaćin bio ministar sporta Zoran Gajić. Učesnici skupa bili su ministarka Darija Kisić i ministar Novica Tončev, predsednici i predstavnici sportskih saveza, visoki zvaničnici sporta u Srbiji, kao i proslavljeni sportisti, treneri, selektori reprezentacija. U 2023. godini Ministarstvo Sporta obezbediće sredstva za stipendije za 424 vrhunska sportista koja će biti razvrstana u tri kategorije – zaslužnih, međunarodnih i nacionalnih sportista.

Ukupna vrednost stipendija je 378.500.000,00 dinara. Ministar Gajić je istakao da su investicije u mlade sportiste pokazatelj posvećenosti da pomognu našim sportistima da ispune svoj potencijal, dok je svaki sportista koji teži uspehu u svojoj igri i životu kandidat za sportsku stipendiju. Proslavljeni srpski odbojkaški reprezentativac Aleksandar Atanasijević je u ime stipendista istakao da je čast i privilegija braniti boje svoje zemlje na svetskom sportskom nebu.

U nameri da se poboljšaju šanse srpskih sportista za uspeh, Ministarstvo Sporta obezbedilo je sredstva za stipendije kako bi olakšalo njihov put ka planetarnim visinama. Svaki sportista treba da bude realan u svojim očekivanjima i radi na ostvarenju svojih ciljeva.

Pročitaj Još

Mundobasket: Srbija – Litvanija za polufinale Svetskog prvenstva u košarci

Miljan Radovanović

Laslo Đere u trećem kolu na Vimbldonu!

Miljan Radovanović

Širi se krug oko Pantera: traži ga PAO, ali i Real i Barsa

Kovačević Suzana

Vasilije Micić – Ipak želim u NBA

Kovačević Suzana

Jokić je najbolji srpski košarkaš svih vremena – Izjava Rebrače

Kovačević Suzana

Gerero iz Dortmunda u Bajern – Ugovor na tri godine

Kovačević Suzana