NBA

Niksi preživeli eliminacioni meč – Majami u prednosti od 3-2

U noći između srede i četvrtka, Njujork Niksi su pobedili Majami Hit rezultatom 112-103 u petoj utakmici, izbegavši eliminaciju i smanjivši zaostatak u polufinalnoj seriji Istočne konferencije na 3-2. Evo šta treba da znate:

Dominacija Džejlena Bransona

Bek Niksa, Džejlen Branson, postigao je najviše poena na utakmici – čak 38, uz devet skokova i sedam asistencija. Branson je bio sve što je Niksima očajnički trebalo. Ne gledajući samo statistiku, moramo se fokusirati na broj 48 što je bio zbir njegovih minuta u utakmici.

Ovaj 26-godišnjak je proveo svaku sekundu na terenu. Nije bio zamenjen ni jednom. To čak nije bio ni plan za tu noć. Pogađao je jedan ključni šut za drugim, borio se do obruča, dolazio do linije za slobodna bacanja.

Kada je Niksima zatrebala iskra da ih pomeri iz mesta, on ju je pružio. A sada, zahvaljujući njegovoj ogromnoj partiji, njegov tim opstaje da bi se borio za sedmu utakmicu serije.

Kako je Majami izgubio?

Hit je imao vođstvo 24-14 nakon prve četvrtine i izgledalo je kao da su stvari ponovo krenule njihovim tokom. Ali Obi Topin je pokrenuo Nikse u drugoj četvrtini što je uspelo da im da “krila”. Majami jednostavno nije bio u stanju da se nosi sa energijom Niksa tokom druge četvrtine i polovine treće.

Kada su se oporavili, već su morali da nadoknađuju zaostatak. Upali su u preveliku rupu iz koje se nisu mogli izvući.

Šta se promenilo nakon prve četvrtine?

Niksi su rano bili u dvocifrenom zaostatku. Gubili su 24-14 nakon prve četvrtine. Ponovo su bili razbijeni na ofanzivnim skokovima od strane Hita. Majami je postigao 13 poena nakon ofanzivnih skokova samo u prvoj četvrtini.

I opet, Džulijus Rendl nije mogao da pronađe koš. Ali to se brzo promenilo. On je započeo utakmicu sa 1 od 7 iz igre. Ali počevši sa trojkom na kraju prve četvrtine, nije promašio ni jedan šut do kraja utakmice. I to se dogodilo upravo kada su Niksi rešili probleme sa skokovima koji su ih mučili prethodna dva puta. Starteri su dobro hvatali loptu, a i Ajzea Hartenštajn je doprineo sa klupe sa 6 skokova.

Šta nije išlo na ruku Majamiju?

Nekoliko stvari. Njihov šut za tri poena nestao je u velikim delovima utakmice. Završili su sa samo 13 od 43, što je bilo obmanjujuće zbog sušnog perioda koji su imali u sredini igre.

I nakon što su u poslednjim utakmicama i tokom prve četvrtine večeras nadigrali Nikse na ofanzivnim skokovima, tim iz Njujorka se oporavio i uspeo da se vrati, ubacivši se nazad u igru. Hit nije imao odgovor na Džejlena Bransona što je takođe bilo krucijalno.

Ključna statistika

Branson, čiji je skor od 38 poena bio drugi najviši u njegovoj plejof karijeri, i Kventin Grajms su odigrali punih 48 minuta za svoj tim.

Igrači se vraćaju na teren u noći između petka i subote, kada će se igrati šesta utakmica u Majamiju. Hoće li Branson ponoviti svoju dominaciju ili će Hit naći način da zaustavi njegovu eksplozivnu igru? Saznaćemo za koji dan, ali je definitivno da je neizvesnost produžena i da predstoji ozbiljna borba.

Pročitaj Još

Seltiksi produžili Braunu ugovor – Džejlen će nastaviti u Bostonu za najveći ugovor u istoriji lige

M Stefan

MVP Evrolige zvanično u Sakramentu – Finansijski detalji ugovora i dalje nisu saopšteni

M Stefan

Petrušev sa dvocifrenim učinkom u Letnjoj ligi – Nešto bleđe Jovićevo izdanje

M Stefan

Letnja Liga: Stabilna partija Tristana Vukčevića, Vembanjama sa dabl-dablom

M Stefan

Letnja liga – NBA eksperimentiše sa novim pravilima protiv simuliranja

M Stefan

Zvanično je – Vasa Micić će igrati u Oklahoma Siti Tander-u

M Stefan