NBA

Majami “ukrao” prvu utakmicu u Bostonu – Hit vodi 1-0

Boston Seltiksi su u prvoj utakmici serije bili bolji od Majami Hita u tri od četiri četvrtine. Međutim, jedan loš period koštao je Seltikse prve utakmice finala Istočne konferencije.

Majami Hit je iskoristio prednost od 46-25 u trećoj četvrtini da bi „ukrao“ prvu utakmicu u TD Garden-u rezultatom 123-116.

Hit je tokom tri četvrtine bio ograničen na dvadeset nešto poena, uključujući prve dve koje su rezultirale prednošću Seltiksa 66-57 na poluvremenu. Boston je eliminisao Filadelfiju u sedmoj utakmici i očekivanja za njih pred ovaj duel su bila ogromna. Tako da se postavlja pitanje: Šta se dogodilo sa Bostonom u tih 12 minuta nakon pauze?

Komentar trenera i igrača

„Jednu četvrtinu smo izgubili jer smo izgubili osećaj pritiska“, rekao je glavni trener Seltiksa, Džo Mazula. „Odvojili smo se od svog identiteta u trećoj četvrtini.“

Konkretno, Seltiksi su smanjili svoju fizičku igru. Ili bolje rečeno, Hit je povećao svoju, a Boston nije uspeo da im parira.

Izvor: boston.com

„Imali smo plan da izađemo i nastupimo veoma fizički“, rekao je Markus Smart. „U prvom poluvremenu, prilično smo dobro odradili posao; u drugom nismo. Kada se igra protiv tima poput Majamija, ako ne izvršite plan igre do savršenstva, oni vas kazne.“

Domaćini traže poboljšanja

Smart je insistirao na tome da je razlika u igri bila vrlo jednostavna.

„Jedino što treba da prilagodimo je da podignemo našu fizičku igru i odigramo odbranu“, rekao je starter Bostona. „To je jedino što su oni promenili. Nisu promenili ništa od onoga što nisu radili u prvom poluvremenu, samo su povećali svoju fizičku igru i to je to. Nema taktike, samo treba da izađeš i čuvaš svoj teren. Oni su postigli 46 poena u trećoj četvrtini, uhvatili su ritam, i naterali su nas da platimo ceh, što se odrazilo na četvrtu četvrtinu.“

Povećana fizička igra Majamija igrala je ulogu u smanjenju intenziteta Bostona. Kao rezultat toga, Seltiksi su izgubili svoj ritam iz prvog poluvremena.

U prvom poluvremenu, Boston je podelio 15 asistencija (uključujući 10 od Smarta) i imao samo pet izgubljenih lopti. U drugom poluvremenu, broj asistencija im se prepolovio na sedam, dok se broj izgubljenih lopti udvostručio na 10.

Problemi sa ofanzivom

Džejson Tejtum je rekao da su njihovi problemi sa koordinacijom u napadu bili rezultat nemogućnosti da ograniči ofanzivu Majamija s druge strane.

„Mislim da smo u trećoj četvrtini igrali previše sporo, uglavnom zato što nismo dobro igrali odbranu“, rekao je Tejtum, najbolji strelac Bostona sa 30 poena. „U četvrtoj četvrtini, napravili smo nekoliko serija, uspeli smo da ubrzamo igru, a to ide ruku pod ruku sa zaustavljanjem protivnika i brzim prelaskom u tranziciju. Tako da, sve počinje sa odbrambenim delom igre. Treba samo da igramo sa više ritma, da igramo malo brže.“

Poređenje sa prethodnom sezonom

Ironično, Boston se suočio sa istim problemom u prvoj utakmici finala Istočne konferencije prošle godine u Majamiju. U obe utakmice, Seltiksi su pobedili u prvoj, drugoj i četvrtoj četvrtini sa ukupnom razlikom od 14 poena. A u obe utakmice, Majami je dominirao u trećoj četvrtini sa više od 20, što im je dalo dovoljno prednosti da preuzmu vodstvo 1-0 u seriji.

dzimi batler
Izvor: japantimes.co.jp

Naravno, Seltiksi su prošle godine uspeli da se vrate i pobede u seriji, što ih je odvelo do finala. Tako da ovogodišnji tim razume da je jedna utakmica samo jedna utakmica.

Optimizam uoči narednih utakmica

„Samo treba da nastavimo da igramo košarku“, rekao je Džejlen Braun. „Previše smo daleko da bismo obeshrabreni. Previše igre je ostalo da bi mislili da je serija gotova. To je samo jedna utakmica. Tako da se samo trebamo pripremiti za sledeću. Napravili smo neke greške večeras. Imamo sjajnu priliku u sledećoj utakmici u petak da izađemo i igramo i podignemo intenzitet. Radujem se tome.“

Pročitaj Još

Seltiksi produžili Braunu ugovor – Džejlen će nastaviti u Bostonu za najveći ugovor u istoriji lige

M Stefan

MVP Evrolige zvanično u Sakramentu – Finansijski detalji ugovora i dalje nisu saopšteni

M Stefan

Petrušev sa dvocifrenim učinkom u Letnjoj ligi – Nešto bleđe Jovićevo izdanje

M Stefan

Letnja Liga: Stabilna partija Tristana Vukčevića, Vembanjama sa dabl-dablom

M Stefan

Letnja liga – NBA eksperimentiše sa novim pravilima protiv simuliranja

M Stefan

Zvanično je – Vasa Micić će igrati u Oklahoma Siti Tander-u

M Stefan