NBA

Denver odbranio prednost domaćeg terena – Nagetsi vode 2-0 protiv Lejkersa

Tokom sjajne sportske večeri, Denver Nagetsi su u noći između četvrtka i petka prešli još jednu prekretnicu, pobedivši Los Anđeles Lejkerse sa 108-103 u drugoj utakmici finala Zapadne konferencije. Ovo je prvi put u istoriji franšize da Nagetsi imaju prednost od 2-0 u ovako važnom serijalu i nakon sjajne prve utakmice, potvrdili su kvalitet ponovo i preuzeli kontrolu nad serijom.

Huk od skoro 20 hiljada prisutnih navijača u Bol Areni podržavao je Nagetse, dok su se razočarani fanovi Lejkersa povlačili ka izlazima. Istorijski podaci pokazuju da je 56 od 62 tima koji su vodili sa 2-0 u finalima Zapadne konferencije od 1970-71. na kraju osvojilo seriju.

Ali, i pored očigledne euforije, slavlje nije dugo trajalo. Da li je uzrok za to svest da su samo dva tima uspela da se vrate iz deficita od 0-2, od kojih je u oba bio LeBron Džejms?

Da li je ovo pravo vreme za slavlje?

„Trebalo bi da slavimo kad pobedimo na protivničkom terenu,“ rekao je trener Nagetsa Majkl Meloun. „Ovo nije trenutak za slavlje.“

Naime, već u noći između subote i nedelje u 02:30 izjutra, Nagetse čeka težak zadatak – treća utakmica na gostujućem terenu u Crypto.com Areni. Nagetsi su na domaćem terenu u ovogodišnjem plejofu neporaženi, ali na gostujućem terenu imaju skor 2-3.

Ključne tačke druge utakmice

1. Jokić – maestro tripl dabl-a

Nikola Jokić je ponovo impresionirao sa svojom igrom, ostvarivši četvrti uzastopni tripl dabl ove sezone, i peti u poslednjih šest utakmica. Ali, on nastavlja da se ne obazire na medijsku pažnju: „Mi ne tražimo medijsku pažnju. Idemo tamo da pobedimo utakmicu. Nećemo o tome pričati.“

2. Marej – ključni igrač kada pređe 30 poena

Čini se da Nagetsi sigurno pobeđuju kada se Marej transformiše u „mašinu za postizanje poena“. U drugoj utakmici postigao je 23 poena samo u poslednjoj četvrtini i imao ogroman uticaj na krajnji ishod ove uzbudljive utakmice.

3. Hačimura ponovo ostavlja jak utisak

Rui Hačimura je nastavio sa sjajnim nastupima, postigavši 17 poena u prvom poluvremenu druge utakmice. On je pogodio svojih prvih osam šuteva u utakmici, što je ostavilo mnoge fanove Lejkersa sa pitanjem: “Zašto nije počeo utakmicu kao starter?”

4. Džejms i problem sa šutem za tri poena

LeBron Džejms je imao neobično lošu seriju šuteva za tri poena, promašivši 19 uzastopnih puta u četvrtim četvrtinama u poslednjih nekoliko serija, što je najduži niz promašaja u poslednjih 25 sezona plejofa. Činilo se da su Lebronove godine najzad bile vidljive na terenu, međutim, bilo kakvo potcenjivanje igrača ovog kalibra bi bio loš potez i neminovno je da se Nagetsi neće opuštati pred treću utakmicu koja bi mogla da slomi ovu seriju.

5. Da li je Rasel još uvek važan za ovu seriju?

D’Anđelo Rasel je doprineo lošijem rezultatu svog tima u ovoj seriji, pa je logično pitanje da li će Lejkersi odlučiti da ga zamene Denisom Šruderom za treću utakmicu. Iako je postigao 10 poena u drugoj utakmici, njegov net rejting u ovoj seriji je bio katastrofalan, tako da se postavlja pitanje da li će Darvin Hem napraviti neke taktičke izmene pred prvu utakmicu u Los Anđelesu.

Pogled na budućnost serije

Sa ovom pobedom, Denver Nagetsi se spremaju za treću utakmicu, znajući da još ništa nije gotovo. Iako statistika ide u njihovu korist, svest o tome da prednost od 2-0 ne garantuje titulu drži tim budnim. Uprkos svemu, sada je vreme za odmor i pripreme za sledeću fazu ovog napornog putovanja – sledeći meč na gostujućem terenu.

Kako će se odvijati ova serija, ostaje da vidimo. Neminovno je da se sportska drama nastavlja, a mi smo tu da je pratimo i uživamo u svakom trenutku.

Pročitaj Još

Seltiksi produžili Braunu ugovor – Džejlen će nastaviti u Bostonu za najveći ugovor u istoriji lige

M Stefan

MVP Evrolige zvanično u Sakramentu – Finansijski detalji ugovora i dalje nisu saopšteni

M Stefan

Petrušev sa dvocifrenim učinkom u Letnjoj ligi – Nešto bleđe Jovićevo izdanje

M Stefan

Letnja Liga: Stabilna partija Tristana Vukčevića, Vembanjama sa dabl-dablom

M Stefan

Letnja liga – NBA eksperimentiše sa novim pravilima protiv simuliranja

M Stefan

Zvanično je – Vasa Micić će igrati u Oklahoma Siti Tander-u

M Stefan