NBA

Feniks i Denver su egal – Šta oba tima moraju da urade da steknu prednost?

Feniks Sansi su uspeli da izjednače seriju protiv Denver Nagetsa na 2-2, s obzirom na to da je Devin Buker nastavio svoju sjajnu formu sa 36 poena u četvrtoj utakmici. Međutim, čak ni 53 poena Nikole Jokića nisu bila dovoljna da Nagetsi ostvare veliku prednost od 3-1 u seriji. Sada se nadaju da će prednost domaćeg terena u petoj utakmici u noći između utorka i srede biti dovoljna da zaustave ofanzivnu silu Sansa.

Pred petu utakmicu Nuggetsa i Sunsa: Ključni aspekti

Denver: Posle četvrte utakmice, trener Nagetsa, Majkl Meloun, izjavio je da je Denver ostavio svoju odbranu kod kuće, pošto su Buker i Durent pravili probleme u prethodnim utakmicama. 

Fokus u petoj utakmici će biti upravo na poboljšanju odbrane, jer je bilo jasno da bez obzira na broj poena koje je Jokić postigao, nije imalo značaja ako nisu uspevali da zaustave protivnički napad. 

nikola-jokic-protiv-feniksa
Izvor: yardbarker.com

Takođe, Nagetsima će biti potrebno više od Erona Gordona i Majkl Portera Džuniora. Gordon je imao sjajan napadački učinak u prvoj utakmici serije, ali se od tada povukao. Majkl je postigao 21 poen u trećoj utakmici, ali je u ostale tri utakmice serije bio primetno odsutan. Jokić ne može biti jedini igrač koji pokreće ekipu, jer će u suprotnom Sansi možda pronaći recept za uspeh.

Na šta obratiti pažnju:

  • Poboljšanje odbrane: Kako bi zaustavili sjajnu ofanzivu Sansa, Nagetsi će morati da se posvete poboljšanju odbrane, posebno kada je reč o zaustavljanju Bukera i Durenta.
  • Podrška Jokiću: Jokić ne može sam da nosi ekipu, pa će ostali igrači, poput Gordona i Portera, morati da pruže dodatnu podršku u napadu.
  • Iskorištavanje prednosti domaćeg terena: Nagetsi moraju iskoristiti prednost domaćeg terena i podršku svojih navijača kako bi ostvarili pobedu u petoj utakmici.

Sansi: Pored sjajne ofanzivne igre Durenta i Bukera, jedan od ključnih igrača četvrte utakmice bio je Lendri Šamet koji je odlično čuvao Džamala Mareja. Tokom cele utakmice bio je uz njega kao primarni čuvar, a iako je Marej postigao 13 poena dok ga je Šamet čuvao, nijedan šut mu nije bio lak. 

devin-buker-protiv-nagetsa
Izvor: nba.com

Feniksu je bio potreban neko ko će ometati Džamala u odbrani, i Lendri se pokazao kao pravi izbor. Ako Šamet nastavi sa ovakvom igrom, Sansi će imati jednu manje napadačku pretnju o kojoj moraju da brinu.

Cilj pred petu utakmicu:

  • Održavanje ofanzivnog ritma: Sansima će biti važno da zadrže visok nivo igre u napadu, a posebno će biti važno da Durent i Buker nastave sa sjajnim partijama.
  • Nastavak sjajne odbrane Šameta: Ako Šamet nastavi da igra odlično u odbrani protiv Mareja, Sansi će smanjiti ofanzivne opcije Nagetsa.
  • Prilagođavanje na atmosferu na gostujućem terenu: Sansima će biti važno da se prilagode igranju u Denveru i da se ne daju omesti bučnom atmosferom koju će kreirati navijači protivničke ekipe.

Prognoza:

Domaćin je pobedio u svakoj utakmici ove serije, pa dok se to ne promeni, očekivano je da će Denver nastaviti ovaj trend i opravdati ulogu domaćina.

Pročitaj Još

Seltiksi produžili Braunu ugovor – Džejlen će nastaviti u Bostonu za najveći ugovor u istoriji lige

M Stefan

MVP Evrolige zvanično u Sakramentu – Finansijski detalji ugovora i dalje nisu saopšteni

M Stefan

Petrušev sa dvocifrenim učinkom u Letnjoj ligi – Nešto bleđe Jovićevo izdanje

M Stefan

Letnja Liga: Stabilna partija Tristana Vukčevića, Vembanjama sa dabl-dablom

M Stefan

Letnja liga – NBA eksperimentiše sa novim pravilima protiv simuliranja

M Stefan

Zvanično je – Vasa Micić će igrati u Oklahoma Siti Tander-u

M Stefan