NBA

Majers nakon ostavke – otkriveni razlozi zašto je napustio Voriorse

Bivši glavni rukovodilac Golden Stejt Voriorsa, Bob Majers, navodi da je odluku o povlačenju doneo zbog osećaja nedostatka sposobnosti da na pravi način doprinese franšizi.

Posle 12 godina provedenih u Voriorsima, gde je imao dužnost glavnog menadžera, Majers se povlači. Dva puta je odlikovan titulom najboljeg izvršnog direktora u NBA ligi, a od kada je pristupio Voriorsima 2011. godine, klub je četiri puta bio šampion. 

„Odluka mi nije laka, preplavljen sam emocijama. Funkcija glavnog menadžera zahteva apsolutnu posvećenost i izuzetan trud – 1000 procenata. Ako niste sposobni da se tako posvetite, onda to ne bi trebalo da radite. To je upravo razlog mog odlaska“, izjavio je Majers, dodavši:

„Ne smatram da je pravedno raditi nešto ako ne možete da dajete svoj maksimum, što je bilo ključno za naš uspeh u proteklih 12 godina. Moj odlazak nije povezan sa finansijskim razlozima – zaradio sam dosta, a imao sam i veoma unosnu ponudu da nastavim da obavljam svoje dužnostii.“

Majers se Voriorsima priključio 2011. godine kao asistent glavnog menadžera, a već naredne godine je unapređen na najvišu funkciju. Od tada igra ključnu ulogu u kreiranju dinastije kroz izbor igrača na draftu, trgovine i potpisivanje slobodnih agenata.

Upravo Majersov doprinos je jedan od faktora koji su omogućili Golden Stejt Voriorsima da se uzdignu na vrh, budući da je ova franšiza iz Kalifornije četiri puta osvojila prsten u roku od osam godina. Nakon što je njegov tim poražen u ovogodišnjem polufinalu Zapadne konferencije od Lejkersa, rešio je da se povuče.

Iako je ova ostavka uzburkala javnost u Americi, u Srbiji se i dalje nestrpljivo očekuje duel naših zvezda u finalu NBA lige, koje počinje u noći između četvrtka i petka u 2:30 posle ponoći.

Pročitaj Još

Seltiksi produžili Braunu ugovor – Džejlen će nastaviti u Bostonu za najveći ugovor u istoriji lige

M Stefan

MVP Evrolige zvanično u Sakramentu – Finansijski detalji ugovora i dalje nisu saopšteni

M Stefan

Petrušev sa dvocifrenim učinkom u Letnjoj ligi – Nešto bleđe Jovićevo izdanje

M Stefan

Letnja Liga: Stabilna partija Tristana Vukčevića, Vembanjama sa dabl-dablom

M Stefan

Letnja liga – NBA eksperimentiše sa novim pravilima protiv simuliranja

M Stefan

Zvanično je – Vasa Micić će igrati u Oklahoma Siti Tander-u

M Stefan