NBA

Da li ćemo gledati Srpsko NBA finale? Sudar Jokića i Jovića za šampionski prsten sve izvesniji!

U tom čudu koje bi moglo da se dogodi u 77-godišnjoj istoriji NBA lige, u velikom finalu najjačeg takmičenja u košarci na svetu, gledaćemo istorijski okršaj dva Srbina – Nikolu Jokića sa Denver Nagetsima i Nikolu Jovića sa Majami Hit.
Obe ekipe se trenutno nalaze u vodstvu sa 3:0 u finalnim serijama Zapadne i Istočne konferencije. Jokić i Jović zajedno sa svojim timovima su dominantno došli na korak od velikog finala i borbe za titulu.
Ovu priliku za preokret donosi tradicija NBA lige, budući da nikada niko nije uspeo da napravi preokret nakon zaostatka od 0:3. Prethodnih 149 puta klubovi koji su vodili sa 3:0 prošli su dalje, pa je stoga neverovatno da bi ove sezone neko uspeo da dokaže suprotno.

Source: kosmagazin.com

Njujork Niksi su 1951. godine bio najbliži čudu, dok su Nagetsi 1994. i Portland 2003. godine uspeli da izjednače na 3:3, ali su na kraju ipak doživeli poraz. U noći između ponedeljka i utorka Jokić će sa Nagetsima pokušati da prekrši tradiciju u Kripto areni u Los Anđelesu, dok će Jovićev Majami sutradan učiniti sve da popularnom “metlom” okonča polufinalnu seriju sa Bostonom i potvrdi istorijski finale za srpsku košarku.

Pročitaj Još

Ništa od istorije: Majami na Jokića u finalu

Michael Mellow

Čiji dres Denver treba da povuče- Melov ili Jokićev ??

Kovačević Suzana

Seltiksi produžili seriju pobedom nad Majamijem – Peta utakmica u Bostonu

Radulović J.

Nagetsi “pometlali” Lebrona i ekipu – Lejkersi počišćeni prvi put posle 10 godina

M Stefan

Denver piše istoriju – Šta predstoji za Jokićeve Nagetse?

M Stefan

Denver Nagetsi vode 3:0 protiv Lejkersa – Sve je izvesnija metla u finalu Zapada

Radulović J.