NBA

Komesar NBA o francuskom čudu – Vembanjama će debitovati u Letnjoj ligi

Glavni čovek  i komesar NBA lige, Adam Silver, ističe da za ligu nema nikakve sumnje u pogledu toga gde će mladi francuski talent Viktor Vembanjama započeti svoju karijeru u Letnjoj ligi.

Planovi za Vembanjamu su precizno osmišljeni za predstojeće nedelje: finalni meč francuske košarkaške lige ga očekuje već ovog vikenda, nakon čega će, kako se predviđa, biti izabran kao prvi pik na NBA draftu 22. juna od strane San Antonio Sparsa.

Ova činjenica bi mogla implicirati da bi Vembanjama mogao prvi put zaigrati za Sparse u Sakramentu, a ne u Las Vegasu početkom jula. Iz same lige poručuju da nemaju ništa protiv toga. Adam Silver je potvrdio da liga nema favorizovane lokacije kada je u pitanju prvi nastup Vembanjame sa Sparsima.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Victor Wembanyama 🇫🇷 (@wemby)

NBA Letnja liga održava se u Vegasu, gde učestvuje svih 30 timova, i privlači najviše pažnje. Međutim, postoje i manje letnje lige koje su uvertira za događaj u Vegasu.

Sakramento je domaćin jedne od takvih liga, a Sparsi će biti jedan od šest timova u toj ligi.

„Svaka letnja liga je NBA letnja liga,“ izjavio je Silver za AP, dodajući: „Punopravno podržavam letnju ligu Sakramenta. Sećam se da je vlasnik prvobitno insistirao na tome i rekao mi da je to nešto što želi. Moj odgovor je bio ‘sve dok imate dovoljno timova koji to podržavaju i igrače koji žele da igraju, to je odlična ideja.'“

adam-silver-i-vembanjama
Izvor: clutchpoints.com

Prvu utakmicu u Sakramentu odigraće Sparsi i Šarlot Hornetsi. Sparsi još uvek nisu objavili da li će Vembanjama biti sa njima, ali se zna da liga počinje 3. juna. Klub će verovatno izbeći ovo pitanje sve dok Vembanjama ne bude zvanično izabran na draftu za malo više od dve nedelje.

„Ono što čini letnje lige značajnim su medijska prava, više nego individualna prodaja karata za takve događaje. Stoga, moj stav je: želim da Viktor stekne iskustvo igranja na terenu i mislim da bi tim, pod pretpostavkom da su to Sparsi, trebalo da donosi odluke nezavisno od komercijalnih faktora ili lokacije debija,“ zaključio je Silver.

Za sada komesar nije odavao više informacija jer mu je cilj da finale NBA lige ne padne u senku bilo kojih drugih događaja i da akcenat bude na ovoj seriji.

Pročitaj Još

Seltiksi produžili Braunu ugovor – Džejlen će nastaviti u Bostonu za najveći ugovor u istoriji lige

M Stefan

MVP Evrolige zvanično u Sakramentu – Finansijski detalji ugovora i dalje nisu saopšteni

M Stefan

Petrušev sa dvocifrenim učinkom u Letnjoj ligi – Nešto bleđe Jovićevo izdanje

M Stefan

Letnja Liga: Stabilna partija Tristana Vukčevića, Vembanjama sa dabl-dablom

M Stefan

Letnja liga – NBA eksperimentiše sa novim pravilima protiv simuliranja

M Stefan

Zvanično je – Vasa Micić će igrati u Oklahoma Siti Tander-u

M Stefan