FudbalNajnovije Vesti

Barselona će igrati u Ligi šampiona 2023-24!

Fudbalski klub Barselona igraće sledeće sezone u Ligi šampiona uprkos istrazi koja je još u toku.

UEFA je u martu potvrdila da je pokrenula istragu o isplatama koje je Barselona navodno vršila kako bi dobijala povoljne odluke sudija dok je Barselona je demantovala svaku nepravilnost.

Iako je Barseloni dozvoljeno da igra u Evropi, UEFA zadržava pravo da kazni klub u budućnosti ako uspe da dođe do novih dokaza vezanih za istragu. Istraga UEFA-e usledila je nakon krivične istrage koju je pokrenulo tužilaštvo Barselone 10. marta.

Source: sportingnews.com

Tvrdi se da je Barselona platila 8,4 miliona evra (7,4 miliona funti) Hoseu Mariji Enrikez Negreiri, bivšem potpredsedniku španskog komiteta sudija, i njegovoj kompaniji Dasnil 95.

Barsa, bivši zvaničnici kluba i Negreira optuženi su za „korupciju“, „povredu poverenja“ i „lažno vođenje poslovnih knjiga“.

UEFA je saopštila: „Ljudi koji vode slučaj pozvani su da nastave i završe svoju istragu i da upute dalji izveštaj telu za žalbe kada smatraju da treba proceniti budućnost fudbalskog kluba Barselone u Ligi šampiona.“

Zašto se istražuje Barselona?

Isplate su otkrivene u februaru od strane radio stanice Ser Catalunya, nakon istrage poreskih vlasti u vezi sa kompanijom Dasnil 95.

Source: goal.com

Barselona je navodno platila 1,4 miliona evra (1,2 miliona funti) toj kompaniji između 2016. i 2018. godine, i isplatila je Negreiri, koji ima 77 godina, oko 7 miliona evra (6,2 miliona funti) između 2001. i 2018. godine, kada je napustio svoju funkciju u komitetu sudija.

Barsa je priznala da je platila Dasnil 95, koju je opisala kao „spoljnog tehničkog konsultanta“ za sastavljanje video izveštaja vezanih za profesionalne sudije ‘s ciljem dopunjavanja informacija koje je potrebno stručnom štabu“.

Dodali su da angažovanje takvih izveštaja „predstavlja uobičajenu praksu među profesionalnim klubovima“.

Situacija se dodatno zakomplikovala kada je 18 od 20 klubova La Lige izdalo saopštenje izražavajući „duboku zabrinutost“ zbog situacije, a predsednik Barselone Joan Laporta je rekao da će klub pokrenuti internu istragu o ovim isplatama.

Pročitaj Još

Najbolji defanzivci na svetu 2023

Miljan Radovanović

Najbolji golmani u Evropi trenutno

Miljan Radovanović

Ništa od transfera Dušana Vlahovića

Radulović J.

Transfer Vesti (10. avgust) – Mančester Junajted želi Pavara, Prelazak Kejna najveća bomba leta

Radulović J.

Nikola Jojić u Stouk Sitiju – Transfer bomba fudbalera Mladosti iz Lučana

Radulović J.

Transfer Vesti (9. avgust) – Saga oko Hari Kejna se nastavlja!

Radulović J.