Košarka

Gde će Mirotić igrati sledeće sezone – Panatinaikos jedan od glavnih kadnidata

Pitanje koje ovog leta dominira sportskim svetom jeste – gde će Nikola Mirotić nastaviti svoju profesionalnu karijeru? Sveži podaci sugerišu da bi crnogorski igrač mogao izabrati grčki Panatinaikos kao svoju novu destinaciju.

nikola mirotic
Izvor: sputnikportal.rs

Izgledalo je kao da su se sve kockice složile za Mirotićev prelazak u Partizan, jedino je nedostajalo zvanično potvrđivanje sa strane kluba, ali je takva potvrda izostala danima.

„Istine radi, moram napomenuti da ni jedna pretnja nije došla iz tabora KK Crvena zvezda i da sa njima uvek imam dobru komunikaciju i punu poštovanja. Takodje, želim da istaknem da moja želja da igram za tim u Srbiji nije bila uslovljena niti finansijskim ponudama, niti bojama bilo koga kluba, jer sam želio da igram u zemlji koju volim, ali stvari jednostavno nisu išle u tom pravcu. Zahvaljujem se KK Partizan na ukazanom povjerenju i želji da budem deo njihovog tima, ali sam ipak doneo odluku da je za moju porodicu i mene najbolje da karijeru nastavim u nekom od evropskih timova izvan Srbije“.

Tornike Šengelija bio je na pragu prelaska u Panatinaikos, međutim, dogovor između Gruzijca i grčkog kluba nije postignut. Zbog toga, italijanski novinar Andrea Kalconi tvrdi da je Nikola Mirotić sada na listi željenih igrača Panatinaikosa. 

Pored Panatinaikosa, Mirotićev potencijalni prelazak bio je povezivan i sa Crvenom zvezdom, Armanijem, i ranije pomenutim Partizanom. Ipak, prema navodima grčkih medija, Panatinaikos je trenutno favorit s najpovoljnijom ponudom.

 

Dilema oko Mirotićevog sledećeg koraka na profesionalnom planu dugo je prisutna u javnosti. Iako je bilo očigledno da će konačna odluka biti doneta tek nakon što se reši pitanje duga prema Barseloni, koji iznosi oko 20 miliona evra za dve godine koje ostaju na ugovoru, klubovi zainteresovani za Mirotića nisu manjkali.

Pogledajte ko je novo pojačanje Crvene Zvezde u prelaznom roku i jedno od zvučnijih imena koje je doveo tim sa Malog Kalemegdana.

Pročitaj Još

Mundobasket: Srbija – Litvanija za polufinale Svetskog prvenstva u košarci

Miljan Radovanović

Stef Kari misli da će Amerika osvojiti Svetsko prvenstvo u košarci

Miljan Radovanović

Meksiko spremio ozbiljan tim za Svetsko prvenstvo u košarci

Miljan Radovanović

Zvezda dobila novo pojačanje – Šabaz Nejpir potpisao za dva miliona po sezoni

M Stefan

Litvanija želi da se dokaže na Svetskom prvenstvu

Miljan Radovanović

Novo iz tabora Partizana – Dante Egzum ide u Dalas

M Stefan