NBA

Jokić pred finale – Tri, dva, jedan i onda pokušaš da pogodiš

U dubini noći, dok četvrtak bude prelazio u petak, oči ljubitelja košarke biće uprte u spektakl – prvu utakmicu finala NBA lige. Denver Nagetsi ugostiće Majami Hit u prva dva okršaja.

S nestrpljenjem i uzbuđenjem iščekuje se prva finalna serija u istoriji za ekipu iz Kolorada. Uoči ovog monumentalnog događaja, Nikola Jokić, dvostruki MVP i ključni igrač Denvera pod vodstvom Majka Melouna, obratio se medijima.

Na pitanje kojeg se finala prvo seća, Jokić je bio iskren: „Zapravo, ne mogu da se setim. Možda Dalasovog osvajanja prvenstva, ili Majamija… Sećam se finala između Majamija i San Antonija, kada je Rej Alen pogodio onaj legendarni šut. Ali, uglavnom pamtim ono što se desilo otkako sam ja u ligi, ne toliko iz ranijih godina. Bilo je teško pratiti, više sam se fokusirao na Evroligu i evropsku košarku“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NBA (@nba)

Otkrio je Jokić i jednu univerzalnu dečačku maštu – pogoditi koš za pobedu svog tima u poslednjim sekundama utakmice: „Tri, dva, jedan i onda pokušaš da pogodiš. Mislim da smo to svi sanjali barem jednom u životu“. Ipak, bio je odlučan u nameri da ne preokrene fokus finala na njegov duel sa Bamom Adebajom, centrom Majamija.

„Ovo nije borba između Bama i mene. To je susret Denvera i Majamija. Obojica imamo sličan stil, preferiramo timsku košarku, uključujemo saigrače. Ovo neće biti ja protiv njega, niti bilo koji drugi par igrača jedan protiv drugog. To će biti Majami protiv Denvera i verujem da će biti zaista zanimljivo“, ističe Jokić.

Kada je upitan da li sebe može da poredi sa legendama jugoslovenske košarke, poput Radivoja Koraća, takođe iz Sombora, Jokić je odgovorio sa skromnošću: „Ne mogu to da kažem, to je na starijima ili ljudima koji se sećaju tih igrača, koji su sa njima igrali, gledali ih. Da, Radivoj Korać je iz mog rodnog grada, ali ne znam da li se možemo uporediti. U svakom slučaju, to je dobro pitanje, hvala“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sportak.rs (@sportak.rs)

A šta misli o tome što Denver nije igrao deset dana? „Videćemo. Imali smo pauzu, ali smo održali profesionalan pristup tokom tog vremena. Bilo je dugo, ali smo radili dobro, održavali formu, pripremali se i uspeli da se odmorimo“.

Jokić je pohvalio i svojeg zemljaka iz redova Majamija, Jovića, koji je, poput njega, krenuo iz Mege u NBA. „Jedan od njegovih trenera je moj kum. On mi je pričao o Joviću godinu dana pre nego što je bio draftovan, rekao mi je da je veoma talentovan igrač i dobra osoba, i da je vredan i posvećen. Znao sam za njega i pre nego što smo se upoznali. Nisam ga gledao kako igra, samo neke momente, nikada celu utakmicu“.

Njih dvojica su ostvarili kontakt u SAD. Na fotografijama se moglo videti da su u februaru imali zajedničku večeru. Na to je Jokić dodao: „Mora to da kaže. Šta će drugo? Da ne želi da me upozna?“, našalio se Jokić, a onda je nastavio: „Da, dobar je momak, dobra osoba. Video sam da je sve jači. Videćemo da li će dobiti priliku da igra. Verujem da hoće, ima mnogo toga da ponudi“.

Pročitaj Još

Seltiksi produžili Braunu ugovor – Džejlen će nastaviti u Bostonu za najveći ugovor u istoriji lige

M Stefan

MVP Evrolige zvanično u Sakramentu – Finansijski detalji ugovora i dalje nisu saopšteni

M Stefan

Petrušev sa dvocifrenim učinkom u Letnjoj ligi – Nešto bleđe Jovićevo izdanje

M Stefan

Letnja Liga: Stabilna partija Tristana Vukčevića, Vembanjama sa dabl-dablom

M Stefan

Letnja liga – NBA eksperimentiše sa novim pravilima protiv simuliranja

M Stefan

Zvanično je – Vasa Micić će igrati u Oklahoma Siti Tander-u

M Stefan