Fudbal

Konačna odluka o kazni – Juventusu oduzeto 10 bodova

Konačna odluka o sankciji za Juventus je doneta nakon mnogo nagađanja. Stara dama je na kraju dobila manju kaznu od predviđene.

Fudbalski savez Italije je inicijalno tražio devet bodova, a novim dokazima je ta kazna podignuta na 11 bodova. Međutim, mediji su prema „potvrđenim“ informacijama najavili da će Juventusu biti oduzeto 12 bodova. Na kraju, Juventus je dobio 10 bodova kazne.

Ova kazna ostavlja klub u trci za jedno od prva četiri mesta, ali sa malim šansama nakon poraza od Empolija. Juventus u 37. kolu igra protiv Milana – četvrtoplasiranog tima koji ima pet bodova više. To je meč koji može da odluči o ishodu sezone.

U svakom slučaju, može se reći da je Juventus imao sreće i da je presudama izbegao mnogo težu kaznu, a da je iako sa 10 bodova manje, još uvek u trci za vrh.

Kako je oduzimanje bodova Juventusu uzavrelatema na čizmi i gospodin posebni je dao svoj komentar na kaznu Juventusa i istakao da bi njegov pristup prema Monci i Bolonji bio drugaciji da je ranije bilo poznato da će im se oduzeti bodovi.

Izvor: danas.rs

On je takođe pokušao da traži alibi za svoje gubitke, iako je bilo jasno da će Juventus biti kažnjen i da će bodovi biti vraćeni samo uz žalbu.

Murinjo je uvek bio iskren u svojim izjavama i nikad nije rekao da je glavni cilj Rome plasman u Ligu šampiona. Jer iako je Rome ulozila 7 miliona evra, njen plasman u Ligu sampiona bi bilo čudo.

Dodatno je Roma sebi otežala situaciju, još jednom je kiksnula i značajno umanjila svoje šanse za plasman u Ligu šampiona preko Serije A, čak i uz kaznu Juventusa.

Pročitaj Još

Najbolji defanzivci na svetu 2023

Miljan Radovanović

Najbolji golmani u Evropi trenutno

Miljan Radovanović

Ništa od transfera Dušana Vlahovića

Radulović J.

Transfer Vesti (10. avgust) – Mančester Junajted želi Pavara, Prelazak Kejna najveća bomba leta

Radulović J.

Nikola Jojić u Stouk Sitiju – Transfer bomba fudbalera Mladosti iz Lučana

Radulović J.

Transfer Vesti (9. avgust) – Saga oko Hari Kejna se nastavlja!

Radulović J.