Vaterpolo

Reko brani titulu: Vujasinoviću ključna jedna četvrtina

Pro Reko će 3. juna u 21 čas biti domaćin finalu sa Novim Beogradom, pokušavajući da osvoje svoj 11. trofej u istoriji, dok će Novi Beograd igrati za prvi evropski trofej u istoriji kluba. U prethodnoj sezoni, obe ekipe su bile u finalu, a Pro Reko je nakon produžetaka stigao do trofeja. U meču protiv Vuljagmenija, Pro Reko je imao velike probleme u prvom poluvremenu, ali je u drugom uzdigao nivo igre u oba smera i pobedio sa 12:8 (2:3, 3:2, 5:0, 2:3).

Oskar Ečenike je postigao tri gola, dok su još po dva gola imali Andrea Fondeli i Francesko Di Fulvio, a Benjamin Halok je postigao dva gola. Nikolas Papasifakis je imao dva gola za Vuljagmeni, dok je Del Lungo imao pet odbrana za Pro Reko.

Panajotis Corcatos je imao sedam odbrana za Vuljagmeni. Utakmica je bila neizvesna do kraja, ali su golovi Oskar Ecenike za 6:5 i Arona Jangera za 7:5 u trećem kvartalu dali Pro Reku ogroman zalet. Benjamin Halok je postigao gol za 9:5, a Pro Reko je od tada mirno privela utakmicu kraju. Osim finala, na programu 3. juna su i utakmice za peto i sedmo mesto.

Olimpijakos i Ferencvaros će se boriti za peto mesto, dok će Jug i Bresa igrati za sedmo. Sve te utakmice mogu se pratiti na kanalima Sport Kluba. Očekuje se da će utakmice biti puna napetosti i neizvesnosti, a pobednik će biti nagrađen prestižnim trofejem.