FudbalFudbaleriNajnovije Vesti

Mbape u Real Madridu!? PSG na velikom iskušenju

Kilijan Mbape je obavestio Paris Saint-Germain da neće obnoviti ugovor, ostavljajući klubu malo izbora osim da ga proda ovog leta.

Sve je počelo sa slikom iz prošlosti. Mladi Kilijan Mbape sedi na svom dečačkom krevetu, oslanjajući se na zid, dok ga okružuje kolaž postera Kristijana Ronalda. Nema ni santimetra belog prostora, samo legenda Real Madrida prelepljena svuda po njegovoj sobi.

Ta slika je prvi put izašla na svetlost dana 2017. godine, kada je tadašnji napadač Monaca bio u potrazi za novim klubom – već tada je bio označen kao jedan od najboljih napadača na svetu sa 18 godina. Tada je izabrao PSG, stavljajući svoje dečačke snove na čekanje. Ali uvek je bilo osećaja da će jednog dana biti igrač Madrida.

Kilijan Mbape

Šest godina kasnije, to je ponovo postalo relevantno. Mbape je obavestio PSG da neće obnoviti ugovor, koji ističe na kraju sledeće sezone. Ovo se događa manje od 12 meseci nakon što je odbio interesovanje Madrida i posvetio bar još dve godine svog života Parizu.

Parižani su sada u klasičnoj fudbalskoj dilemi; mogu prodati Mbapea sada ili riskirati da ga izgube besplatno za godinu dana. A Los Blankosi i dalje vrebaju.

PSG je odlučno izjavio da Mbape neće napustiti klub besplatno pod bilo kojim okolnostima. Insistiraju na tome da će ili promeniti mišljenje i potpisati novi dugoročni ugovor, ili otići za veliku sumu ovog leta. Mbape, međutim, je insistirao da ne pokušava da forsira prelazak, i da želi da igra na Parku Prinčeva naredne godine. Ali njegova dobra volja – ako ne i mudra taktika pregovaranja – malo menja stav PSG-a. Ako su Parižani verni svojoj reči, Mbape će verovatno napustiti Pariz do kraja avgusta.

Da li je vreme unovčiti Mbapea?

Source: b92.net

Ideja o jednostavnoj prodaji napadača nije tako jednostavna. Fudbaleri su ranije javno izražavali želju da napuste klubove, ali ne na ovom nivou. Mbape bi trebao biti jedan od najskupljih igrača na svetu. Na današnjem tržištu, superzvezde ove veličine se ne prodaju. U svetu bez ograničenja ugovora, trebalo bi spremiti astronomsku sumu novca da bi se on odvukao od PSG-a.

Parižani su efektivno slobodni da odrede svoju cenu. Navodno žele nešto u opsegu od €200 miliona (£172m/$215m), prema New York Times-u. Tu procenu je nemoguće osporiti, pogotovo jer ne postoji presedan za to koliko bi igrač poput Mbapea, u poslednjoj godini svog ugovora, trebao da košta.

Kako Madrid može da ga priušti?

Source: eurosport.com

Perez je obećao navijačima prošle nedelje da će Mbape biti igrač Madrida, ali ne pre 2024. Ova cela stvar, onda, ubrzava vremenski okvir koji je trebao da bude adekvatno raspoređen. U određenom smislu, izmenjen je otkako je Benzema najavio svoj izlazak. Madrid je trebao da potpiše napadača u nekom obliku ovog leta. Dugo se pretpostavljalo da će taj čovek biti Hari Kejn.

Real Madrid je iskusan klub koji uvek nađe način da ostvari šta zamisli, dani Galaktikosa su prošli ali Madrid nije izgubio svoju sklonost prema velikim potpisima. Ako žele da ovo uspe, naći će pravu cifru i uraditi šta god treba da dovedu ovog igrača.

Pročitaj Još

Najbolji defanzivci na svetu 2023

Miljan Radovanović

Najbolji golmani u Evropi trenutno

Miljan Radovanović

Ništa od transfera Dušana Vlahovića

Radulović J.

Transfer Vesti (10. avgust) – Mančester Junajted želi Pavara, Prelazak Kejna najveća bomba leta

Radulović J.

Nikola Jojić u Stouk Sitiju – Transfer bomba fudbalera Mladosti iz Lučana

Radulović J.

Transfer Vesti (9. avgust) – Saga oko Hari Kejna se nastavlja!

Radulović J.