Evroliga

Napokon izašao iz senke Pabla Lasa – Hesus Mateo sada među najboljim trenerima

Hesus Mateo je uspeo da postane deo Real Madrida. On je zamenio Pablo Lasa, pa su naravno postojala očekivanja da će njegovo vođenje tima doneti rezultate.

Real je pobeđivao u kontinuitetu, ali ne bez problema. Dve pobede Partizana su ih uzdrmale, ali onda je usledio serijal pobeda. Devet vezanih pobeda finišu sezone i Real je uspeo da postane šampion Evrope.

Mateo je morao da se uklopi u situaciju i stavi na kraj loše utiske posle prva dva meča protiv Partizana. On je namestio zonsku odbranu, a zatim izabrao Ljulja, Serhija Rodrigeza i Rudija za majstoricu. Oni su morali da pokažu da poseduju srce šampiona i da se bore za pobedu. Na kraju su uspeli da zasluže poštovanje.

Mateo je sa svojim timom pokazao da se u sportu nekad ne postoji logično objašnjenje. On je razumeo igru i pronašao rešenja, koje su bile pogodne za datu situaciju.

On je uspeo da se izbori za svoju poziciju u Realu i evropsko košarci. Iako su navijaci dolazili sa transparetima sa imenom „Pablo Laso“, on je bio miran i dostojanstven. Pokazao je da nastavlja da se bori, a na kraju je nagraden.

Edi Tavares, inače MVP finalnog turnira Evrolige je rekao da je Mateo jedan od najboljih ljudi koji je upoznao. Nema veće nagrade od toga kada dobiješ poštovanje od najboljih igrača u Evropi!

I za kraj da zaključimo, Ćus Mateo je napokon izašao iz senke trofejnog trenera, Pabla Lasa i učvrstio svoje ime u evropsku košarku!

Za zanimljivosti iz sveta sporta posetite naš instagram:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sportak.rs (@sportak.rs)

Pročitaj Još

Velike promene u Evroligi – Napokon uveden Play-In

Radulović J.

Evroliga: Promene zvanično u ponedeljak – Glikman odlazi

Radulović J.

Oglasio se i Nikola Kalinić oko povratka u Crvenu Zvezdu – Nije iznenađen glasinama o transferu

Radulović J.

Real Madrid osvojio Evroligu – Madriđani stigli do 11. titule šampiona Evrope

Radulović J.

Da li ćemo i sledeće sezone gledati Partizan i Crvenu Zvezdu u Evroligi? Bodiroga otkriva više

Radulović J.

Nikola Kalinić u Crvenoj Zvezdi ili ipak ne? Agent košarkaša otkriva istinu

Radulović J.