Fudbal

10 Najvrednijih fudbalskih timova u Evropi!

Predstvljamo vam izveštaj 10 najvrednijih sportskih klubova, Real Madrid i dalje drži prvo mesto, a PSG je najbrže rastući klub u sportu i jedini je izjednačen sa Golden Stejt Voriorsima među sportskim organizacijama širom sveta.

Što se tiče Los Blankosa, dva tima sada vrede najmanje 6 milijardi dolara. Real Madrid zauzima prvo mesto sa procenjenom vrednošću od 6,07 milijardi dolara, što je porast od 19% u odnosu na prošlu godinu.

Španski tim je stigao do pet od poslednjih devet profitabilnih finala Lige šampiona i sve ih je osvojio. Real Madrid je takođe obezbedio skoro 400 miliona dolara od „Sixth Streeta“ i „Legendsa“ u okviru 20-godišnjeg ugovora za povećanje prihoda na stadionu Santiago Bernabeu, koji prolazi kroz masivnu renovaciju koja se očekuje da će biti završena sledeće godine.

10 najvrednijih fudbalskih timova na svetu vredni su u proseku 4,7 milijardi dolara. Pre godinu dana, najboljih 20 timova imalo je prosečnu procenu vrednosti od 2,53 milijarde dolara. Nasuprot tome, najvrednijih 20 timova ove godine ima prosečnu vrednost od 2,89 milijardi dolara, što je rast od 14%.

najvredniji klubovi na svetu
Source: Forbes.com

PSG ima najveći rast

Što se tiče PSG-a, koji ostaje u top 10 i penje se na sedmo mesto, Parižani uskoro treba da prikupe novac prodajom manjinskog udela, što će vrednost tima povećati na preko 4 milijarde dolara, što je oko 5,7 puta više od njegovih prihoda.

Paris Saint-Germain koji igra na Parku prinčeva, kao domaćem terenu, izgleda da se približava kraju prema izjavi predsednika Naser Al-Kelaifija, koji je u intervjuu izjavio da klub možda traži novi dom nakon što su se osećali nepoželjno.

PSG ima najveći rast
Source: goal.com

Al-Kelaifi je rekao da je PSG „pod pritiskom“ pariške opštine da napuste stadion koji je njihov dom od 1974. godine i da klub razmatra „druge alternative“, ali nije precizirao o kojim alternativama se radi.

„Više nismo dobrodošli na Park prinčeva„, rekao je Al-Kelaifi, koji je izjavio da francuski giganti razmatraju prodaju udela u klubu.

Barselona i Manchester United zamenili su mesta u odnosu na prošlu godinu kada je Barselona vredela 5 milijardi a united 4,7 milijardi. Ove godine situacija je drugačija oba kluba su uvećala svoju vrednost pa Manchester United kao drugi sada vredi 6 milijardi, a Barselona 5,51 milijardu.

Zanimljivo da je Manchester vredeo 4,1 milijardu pre samo 2 godine kada je Ilon Mask u šali rekao da će kupiti engleskog giganta i da je to samo kusur iz njegovog dzepa. Vrednost Ilona Maska iznosti 193 milijarde dolara što nam ukazuje na činjenicu da može bez problema svih 10 najvrednijih fudbalskih klubova u Evropi.

Source: reuters.com

Pročitaj Još

Najbolji defanzivci na svetu 2023

Miljan Radovanović

Najbolji golmani u Evropi trenutno

Miljan Radovanović

Ništa od transfera Dušana Vlahovića

Radulović J.

Transfer Vesti (10. avgust) – Mančester Junajted želi Pavara, Prelazak Kejna najveća bomba leta

Radulović J.

Nikola Jojić u Stouk Sitiju – Transfer bomba fudbalera Mladosti iz Lučana

Radulović J.

Transfer Vesti (9. avgust) – Saga oko Hari Kejna se nastavlja!

Radulović J.