FudbalTransfer Vesti

Juventusova transfer senzacija – Mladi štoper za 360.000 evra u Torinu

Opet Juventus u žiži javnosti, ovog puta zbog neverovatnog transfera za današnje uslove, gde se vrte cifre od nekoliko desetina miliona evra za igrače.

Facundo Gonzalez, 20-godišnji fudbaler koji je stekao slavu tokom nedavnog U20 Svetskog prvenstva u Argentini pomažući Urugvaju da osvoji trofej pobedivši Italiju u finalu, uskoro će postati novi član Juventusa. Gonzalez je započeo svoju karijeru u Espanyolu, ali je svoje veštine usavršavao u Valensiji gde ima ugovor do 2024. godine..

Iako je iznos transfera bio relativno nizak, sa 360.000 evra u obliku bonusa za obuku i dodatnim bonusima vezanim za broj nastupa, postoji klauzula koja omogućava Valensiji da dobije između 15% i 20% od buduće prodaje igrača.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Juventus (@juventus)


Gonzalez, međutim, neće odmah postati deo tima Masimilijana Allegrija. Očekuje se da će odmah biti poslat na pozajmicu kako bi stekao dragoceno iskustvo igranja u Seriji A. Trenutno, Salernitana izgleda kao najverovatnija destinacija, ali Hellas Verona takođe nudi alternativu.

U svakom slučaju, čini se da je Juventus uspeo da napravi odličan posao dovodeći mladog i talentovanog štopera za relativno malu sumu novca, uz potencijalnu korist od buduće prodaje.

Pročitaj Još

Najbolji defanzivci na svetu 2023

Miljan Radovanović

Najbolji golmani u Evropi trenutno

Miljan Radovanović

Ništa od transfera Dušana Vlahovića

Radulović J.

Transfer Vesti (10. avgust) – Mančester Junajted želi Pavara, Prelazak Kejna najveća bomba leta

Radulović J.

Nikola Jojić u Stouk Sitiju – Transfer bomba fudbalera Mladosti iz Lučana

Radulović J.

Transfer Vesti (9. avgust) – Saga oko Hari Kejna se nastavlja!

Radulović J.